Developer Site Enter Mond.dk to shop

SKRÆDDERSYET PLEJE

 

Jakkesæt

Efter endt brug skal sættet altid hænges på en bøjle med brede skuldre, således at det bevarer pasformen. Kan evt. hænges ind i medfølgende suitbag for at undgå støv og snavs, men lad posen være lynet op så sættet stadig får luft. 

Hvis du er så uheldig at spilde på sættet, kan pletten forsøges fjernet med en let fugtig klud. Vær opmærksom på, at hårdhændet behandling med børster kan gå ind og ødelægge de enkelte tråde i jakkesættet, således at stoffet begynder at fnulre.

Et jakkesæt skal til rens fra tid til anden, også selvom det ikke er synligt beskidt. Brug et professionelt renseri for det bedste resultat. Mond of Copenhagen anbefaler CO2-rens - så er du sikker på at dit jakkesæt får den rette behandling. CO2-rens er til med meget miljøvenlig.

Man kan godt udøve nænsom strygning på jakkesættet, men sørg for at bruge et rent og fugtigt viskestykke som mellemlæg.
Jakker bør max renses 2-4 gange årligt, og bukser max 4-8 gange årligt. Sørg for at give jakkesættet en til to dages hvile imellem brug, således at uldfibrene får lov til at vende tilbage til deres oprindelige form inden næste brug. 
Det der slider mest på et jakkesæt er faktisk når det bliver sendt til rens.

Et skræddersyet jakkesæt fra Mond of Copenhagen må under ingen omstændigheder kommes i vaskemaskinen eller tørretumbleren! 

 

Skjorter

Skal opbevares på bøjle efter endt brug. Sørg for at bruge en ordentlig bøjle (gerne med brede skuldre) og undgå de tynde af metal som følger med fra renseriet.

Skjorterne skal farvesorteres inden vask, og vaskes bedst ved 30 grader, max 40 grader. Skjorter, og særligt de lyse, holder sig pænere meget længere hvis de bliver vasket udelukkende med ligesindede, dvs at du kører en vask kun med lyseblå skjorter, en vask kun med hvide, osv. Dette kan dog kun retfærdiggøres hvis du har nok ens skjorter, det giver ingen mening at starte vaskemaskinen for en eller to skjorter.

Skjorter er nemmest at stryge efter vask, hvis de får lov til at hængetørre på bøjle med brede skuldre og krave, manchetter og underkant bliver rettet pænt ud ved ophængning.

Alle vores skjorter kan selvfølgelig holde til at blive strøget, men må ikke udsættes for ektrem varme i længere tid.

 

Slips

Når uheldet er ude og der kommer sovsepletter eller fedtfingre på slipset, kan det forsøges fjernet med vand, sæbe eller rensebenzin på en ren klud. Undgå så vidt muligt at bruge børster af samme årsag som ved jakkesættet, og vær opmærksom på at visse rengøringsmidler kan gå ind og påvirke farven i det ramte område. Alternativt kan et professionelt renseri måske hjælpe.

Hvis ikke det lykkedes at fjerne pletterne via ovenstående metoder, så smid det ud og anskaf dig et nyt. Det kan du få hjælp til lige her! Der findes ikke noget mere tarveligt end et beskidt slips.

Slips skal helst opbevares hængende og knuden skal naturligvis altid være bundet op.