Developer Site Enter Mond.dk to shop

 

VORES METERVARER

Hos Mond er vi stolte over at tilbyde et udvalg af de bedste metervarer i branchen. Nedenfor giver vi en introduktion til vores forskellige stofmøller, samt lidt nyttig viden omkring alle de forskellige ting der er med til at afgøre kvaliteten og prisen på det endelige produkt. 

 

 VORES ULDMØLLER (JAKKESÆT)

Vitale Barberis Canonico   VBC er vores hovedleverandør af uldmetervarer til jakkesæt. Som Italiens ældste uldmølle, har VBC siden 1663 haft fokus på at producere klassiske designs med et italiensk touch, vævet af den fineste uld på markedet. VBC ligger i den billedskønne Biella region i Italien, som med sine bakkede landskaber og mange vandressourcer, giver optimale omgivelser for forarbejdning af uld. Da vi køber stort ind hos dem, kan vi hos Mond tilbyde et skræddersyet jakkesæt med VBC metervare fra 3999 kr. 

 

Cerutti 1881   Cerruti er bedst kendt for deres verdensomspændende brand som består af parfumer, tøjkollektioner mm. Modehuset blev lanceret i 1967, men allerede I 1881 opstod stofmøllen ”Lanificio Fratelli Cerruti” som i dag er ejet og drevet af Nino Cerruti (født 1930). Cerruti leverer stilsikre designs i forskellige vævninger, så der er noget til alle årstider.

 

Ariston Napoli  

Ariston er for de modige, og er indbegrebet af italiensk mode, når det er allermest sprælsk. Her får du vovede designs, store tern og kontrastfarver for alle pengene. Ariston arbejder også meget med forskellige kompositioner og blander fx uld, cashmere, silke, hør, elastan mm. for at give stoffet fx sommer- eller vinterlige egenskaber. Ariston har i modsætning til fx VBC ikke nogen standarddesigns som går igen år efter år. Hele kollektionen bliver lavet om hvert halve år, hvilket giver os ca. 1400 nye designs årligt! Priserne starter fra 6499 kr for jakke og buks.

 

E. Thomas

  Ved Lugano søen i Italien finder vi endnu en vovet Italiensk stofmølle, som på mange måder minder om Ariston. Vovede designs og limited editions er nøgleordene, således at de hele tiden fornyer sig selv. Det har E. Thomas gjort siden 1922. Deres vovede designs er især egnede til jakker og veste.

 

Holland & Sherry   Klassisk engelsk, så enkelt kan det siges. Holland & Sherry er notorisk kendt for at levere til alle de førende skræddere på Savile Row. Deres metervarer er typisk lidt tungere og tættere vævet end deres italienske kollegaer, i og med at de primært har leveret til deres engelske hjemmemarked, hvor klimaet typisk er lidt koldere og vådere end vi ser længere sydpå. Er du på udkig efter prince of wales tern, houndstooth, nålestribede eller sildebensstribede jakkesæt, så er det her du finder det. Vi fører hele deres udvalg og har således over 2000 designs at tilbyde.

 

Scabal   Scabal er en engelsk stofmølle med belgisk oprindelse og blev grundlagt i 1938 af Otto Hertz. De er kendte for at levere til mange af tidens store spillefilm, som fx Godfather, Wall Street, Titanic m.fl. og har også en stor tilstedeværelse på Savile Row i London. Prismæssigt ligger de i den dyre ende, men kvaliteten følger med, skal vi hilse og sige. 

  

VORES BOMULDSMØLLER (SKJORTER)

Thomas Mason   Thomas Mason fra italienske Albini Group, er muligvis den mest kendte producent af skjortestoffer i verden. Oprindeligt blev Thomas Mason designet og produceret i England, og har en historie der kan dateres tilbage til 1750, men i 1992 blev mærket overtaget af Albini Group, og dermed blev produktionen også flyttet til Italien. Thomas Mason benytter de bedste og længste bomuldsfibre på markedet, fra bl.a. Egypten (Giza) og Peru (Pima) hvilket garanterer den bedste kvalitet på markedet. Vi udvider løbende vores sortiment og kan tilbyde skræddersyede skjorter fra 999 kr.

 

Getzner   Getzner blev grundlagt tilbage i 1818 i den østrigske by Feldkirch. De har igennem de sidste mange år understreget deres position som en af Europas førende stofmøller. Deres innovative tilgang til vævningsprocesserne og efterbehandlingerne har resulteret i nogle unikke egenskaber som fx Dry & Fly og mekanisk vævet stretch. Du kan se vores udvalg her

 

1. Komposition

Hvad et jakkesæt er lavet af, er den mest afgørende faktor for prisen på dit jakkesæt. Den mest almindelige metervare til jakkesæt er fremstillet af 100% uld. Jakkesæt lavet af bomuld, hør, cashmere og silke er mere sæsonbetonede. Billigere jakkesæt er ofte lavet af polyester eller andre syntetiske fibre. Mere eksotiske og dyre metervarer, såsom lammeuld eller vicuna er også tilgængelige.

Metervaren kan være en blanding af to eller tre af disse forskellige typer af materiale, som hver især har sine fordele. Der er et uendeligt antal variationer på markedet. De fleste billige jakkesæt er lavet af 100% polyester, eller en uld/polyester blanding. Søger du et klassisk jakkesæt der kan begå sig hele året bør du gå efter 100% uld, eller en uld/cashmere blanding. Jakkesæt i bomuld og hør er typisk til sommermånederne. Fløjlsbukser, flannel og jakkesæt i tweed er typisk til de koldere måneder. Hvad skjorter angår er 100% bomuld oftest at foretrække. Skjorter af polyester vil være billigere, og selvom de er mere rynkeresistente, har de ikke samme holdbarhed som bomuld, og tillader heller ikke din krop at ånde på samme måde.

 

2. Super

Super tallet på en metervare er et udtryk for finheden, fx. "Super 140s". Finheden af en metervare afgør hvor blød og silkeagtig den føles. Jo højere ”Super” tallet er, destore finere er metervaren. Super tallet angiver hvor tyndt og fint garnet er snoet, før det er vævet til en metervare. De fleste jakkesæt spænder fra Super 100’s til Super 200’s. Super 180’s og højere er tilgængelige, men er ikke anbefalelsesværdigt til arbejdsbrug fordi det er meget fint, delikat, og har en ringere holdbarhed. Jo finere en metervare er, desto dyrere er den at fremstille, og er derfor også en medvirkende faktor til prisen på jakkesættet.

Til jakkesæt til arbejdsbrug, anbefaler vi typisk 100’s – 150’s. Se vores guide til super HER.

For skjorter, er de bedste metervarer angivet som "100/2", hvilket betyder et trådantal på 100 som er dobbeltspundet. Lavere bomuldskvaliteter kan være angivet som 30/1 eller 60/1 hvilket vil sige et lavere trådantal og enkeltspundet. Dyrere (og finere) bomuldsmetervarer kan findes som 150/2, 200/2 eller endda 300/2. Men disse er meget dyre.

 

3. Vægt

Vægten af et stof udtrykkes i gram per meter (en meter på en rulle har typisk dimensionen 154 cm x 100cm). De fleste metervarer vejer mellem 200 og 350 gram. Vægten af metervaren har indflydelse på hvor varmt jakkesættet er at have på. Sommerlige metervarer vejer typisk mellem 200-230 gram, og helårsmetervarer typisk mellem 230 – 350 gram. 350 gram og derover til typisk blive betragtet som egnede til vintermånederne.

Vægten spiller ikke en rolle for skjortemetervarer. Nogle casual metervarer kan være tungere, men for dress skjorter er vægten typisk mellem 100 – 130 gram, og har ikke nogen indflydelse på prisen eller egenskaberne.  

 

4. Vævning

Før en metervare bliver vævet sammen, starter den som lange spoler af garn. I dette stadie tager de fleste luksus møller 2 spoler af garn og spinder dem sammen, for at lave det vi typisk kender som "2-ply" eller "dobbeltspunden”. ”2-ply” garn resulterer i en metervare, der er dobbelt så tæt. Denne tæthed gør at jakkesættet vil få en bedre holdbarhed, være stærkere i sømmene, og vil give en følelse af kvalitet når du rører den. Alle luksusmærker, ligesom os hos Mond of Copenhagen, bruger udelukkende ”2-ply” vævninger til vores jakkesæt. Faktisk er det er sådan en almindelig praksis, at det er taget for givet når vi handler hos de førende stofmøller i verden. Men vi nævner det alligevel, fordi mange low-end mærker anvender enkeltspundne metervarer fra ringere stofmøller. Lejlighedsvis kan man støde på ”3-ply” metervarer, men de bliver primært brugt til overfrakker, og kan være meget sværere at arbejde med.

 

5. Oprindelse

Det spiller en stor rolle, hvor metervaren er produceret. Traditionen for at lave jakkesæt opstod i Europa, og ingen er bedre til at producere metervarer end Italien og England. I flere århundreder har de forfinet deres væveteknikker og forsøgt sig med metervarer af alle tænkelige materialer. De har formået at gøre metervarerne blødere, varmere, lettere, billigere, mere rynkeresistente, mere åndbare osv. Størstedelen af verdens uld kommer fra får der har Australsk eller New Zealandsk oprindelse. 4 ud af 5 møller, der producerer metervarer i uld køber deres råvarer fra møllerne Loro Piana eller Zegna. Mange Skotske og Engelske møller køber uld fra lokale fåreavlere. Som sagt er Briterne og Italienerne førende, hvilket er årsagen til at alle luksus mærker tager til Europa for at købe deres metervarer, i stedet for at source fra de dårligere møller som er tilgængelige i andre dele af verden. I vores mange år på markedet har vi set utallige møller fra især Indien, Kina og Thailand, som markedsfører deres produkter som Italiensk uld, så pas på med dem. Hos Mond of Copenhagen køber vi udelukkende vores metervarer fra de førende italienske og engelske møller såsom Vitale Barberis Canonico, Cerruti, Holland & Sherry m. Fl. Sjældent har udsagnet ”Du får hvad du betaler for” været mere relevant, end når man køber metervarer til jakkesæt og skjorter.