Developer Site Enter Mond.dk to shop

KONSTRUKTION


Hos Mond er vi stolte af måden vi producerer på. Vi lægger en ære i at levere det bedste produkt, til den bedst mulige pris. 
Den vision har resulteret i mange rejser rundt i verden, for at besøge utallige leverandører. Vi har set det bedste, og det værste, og kun med den erfaring har vi været i stand til at skille fårene fra bukkene.

Vores jakkesætsproduktion er i dag beliggende i Portugal, hvor man har stolte traditioner indenfor tekstil branchen. Vores jakkesæt er stærkt inspireret af de klassiske Italienske skræddertraditioner, men uden det høje prisskilt som ville følge med et Italiensk produceret jakkesæt.

Halv kanvas konstruktion

Halv kanvas

Vores jakkesæt kommer som standard med en halv kanvas konstruktion med flydende bryststykke. Bryststykket består af et lag kanvas (uld), ulddug og et blødt lag bomuldsfilt. Disse forskellige lag bliver først syet sammen, og herefter riet sammen med yderstoffet således at det bliver holdt på plads uden brug af lim/fuzing som man ellers ser på mange konfektionsjakkesæt. Dermed får man et flydende bryststykke som kan bevæge sig, og forme sig efter sin ejer.

Et lag af kanvas bliver også benyttet i revers samt krave, for at give den nødvendige hold og struktur.
Yderstof og kanvas bliver syet sammen på en blindstingsmaskine (strobbel) som laver flere hundrede små usynlige sting der hæfter kanvas sammen med yderstoffet. På denne måde får reverset den rette form, og fremstår med et let ”rul” istedet for at lægge helt fladtpresset langs brystet. Ægte connoiseurs vil genkende, og anderkende denne form for konstruktion som giver jakken et æstetisk touch.

Toppen af ærmeforet bliver syet på i hånden, for at sikre den rette rotation/placering og dermed også øget komfort.

Gennemgående for hele syningsprocessen er at jakken bliver formet, og holdt sammen med midlertidige sting og løbende presset i hånden, i stedet for at bruge lim og store industrielle pressemaskiner.
Processen er med til at give jakken en bedre balance.
De midlertidige sting bliver fjernet inden den endelige presning.


Af andre ting som er værd at nævne, og som er direkte influeret af den traditionelle Italienske skrædderkunst kan nævnes:

* Barchetta brystlomme. Lommen har en buet silhuette som følger ens naturlige bryst.

* Høje ærmgab. Vi har som udgangspunkt skåret ærmgabet højere end hvad man er vant til fra stangvarer, for at få mere bevægelsesfrihed, og samtidig sikre et mere flaterende snit.

* Mulighed for bløde, eller naturlige skuldre. Vi tilbyder flere forskellige skulderkonstruktioner, hvor den bløde samt den naturlige skulder giver et mere naturligt, og mindre kasseformet look.
Ved naturlige skuldre har vi fjernet alt hvad der hedder skulderpuder og padding omkring ærmet, og erstattet det med et meget tyndt lag bomuld og canvas. Dette sikrer at skulderen følger ejerens krop og skuldre, og giver et mere naturligt og afslappet look (deraf navnet).Vi tilbyder også følgende konstruktioner mod et tillæg:


Fuld kanvas (999,-)

Ved en fuld kanvas konstruktion får man det bedste af det bedste. Den flydende kanvas dækker hele fronten og går fra skulderen, og ned til bunden af jakken (modsat halv kanvas som gik til øverste knap).
Ydermere er hele ærmet sat på i hånden for at sikre en optimal placering og konstruktion.

Da fuld kanvas konstruktionen er mere krævende, skal der tillige påregnes en uges yderligere leveringstid.


Unconstructed / Unlined (299,-)

Vi tilbyder nu også at lave en jakke som er ”unconstructed”. En konstruktion som er kendt fra den Napolitanske skrædderkunst, som giver en meget blød og naturlig jakke.
Som navnet antyder er der hverken kanvas i brystet, padding i skulderen eller inderfoer i ryggen.
Alt dette er fjernet for at give en så let og blød jakke som overhovedet muligt. Den meget lette og naturlige konstruktion gør at jakken følger kroppens form, mere end en jakke som er konstrueret med kanvas.
Det betyder så også at man vil se nogle rynker i stoffet som man ikke vil have på en normal jakke, men det er en del af charmen og noget man skal lære at sætte pris på.
Pga. Den sparsomme foring, er jakkens indre blottet. For at få jakken til at fremstå præsentabel, bliver alle syninger dækket af en smal stribe af inderfoer, og derfor er denne konstruktion også mere tidskrævende end normalt.

Denne unconstructede jakke er perfekt til sportsjakker samt tungere metervarer, da den giver et lettere og mere casual touch. Den føles ikke som en jakke, men mere som at trække en sweater over din skjorte, da den byder på meget mere komfort end den traditionelle jakke. Absolut noget der skal opleves!

Skræddersyet jakkesæt Mond